Na planini Maljen, u maju, smena sva četiri godišnja doba

Sredinom maja 2019. godine, u pančevačkom dečijem odmaralištu na planini Maljen, smena sva četiri godišnja doba

 

Krajem aprila i početkom maja u dečijem odmaralištu na Divčbarama, u periodu od 26. aprila do 3. maja 2019. godine, boravili su 50 učenika baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva, sa nastavnicima, i 40 učenika niže muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

Smena je protekla bez problema, sa raznim aktivnostima, koje su učenici upražnjavali u toku boravka, a lekarka dr Jugoslava Stanojević i medicinska tehničarka Ivona Japundža su bile zadužene za zdravstveni zaštitu.

Od 3. do 10. maja 2019. godine, smenu su podelili učenici Osnovne škole „Aksentije Maksimović“ iz Dolova i učenici Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke. Lekarka Dr Sonja Popović i medicinski tehničarka Jovana Rulić-Damjanović su bile zdravstvena pratnja deci.

U periodu od 10. do 17. maja 2019. na planini Maljen su uživali  učenici  trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Stevica Jovanović“ iz Pančeva, sa svojim nastavnicima. U ovoj smeni, u toku 8 dana, smenjivala su se sva 4  godišnja doba, čak je jednu noć padao sneg sa izuzetno niskom temperaturom i jutro je osvanulo pod snežnim pokrivačem. Doduše, istog dana se sneg i povukao, ali to je bila velika radost za mališane.

Lekarka Dr Andrijana Gavrilović i medicinska tehničarka Jovana Grubišić su bile zadovoljne zdravstvenim stanjem dece.

U pretposlednjoj majskoj smeni, od 17. do 24. maja 2019. godine, trenutno borave prvaci  Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela, kao i predškolci iz Osnovne škole „Vuk St. Karadžić“ iz Starčeva. O zdravlju mališana brunu se lekarka Dr Tanja Šormaz i medicinska tehničarka Rada Mićić.