Novembarske smene u dečijem odmaralištu na Divčibarama

Jesenje smene na planini Maljen uspešno okončane

U prvoj novembarskoj smeni od 1. do 8. novemba 2019. godine, odmaralište na Divčibarama je ugostilo decu i nastavnike iz Osnovne škole „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca i  učenike Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Starčeva. Smena je protekla u najboljem redu. O zdravlju mališana su se brinule dr Lucija Velinović i medicinska tehničarka Nada Mikić.

Drugu novembarsku smenu od 8. do 15.novembra 2019. godine činili su učenici Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke, koji su u pratnji svojih nastavnika uživali u boravku na  planini i  u pančevačkom odmaralištu. Lekar  dr Slavica Borković i medicinska tehničarka Lepa Žilevski, su obavile svoj deo posla vezan za medicinski nadzor nad ovom decom.

U periodu od 15. do 22. novembra 2019. godine na planini Maljen boravili su učenici: Osnovne škole „4. oktobar“ iz Glogonja i jedna grupa iz  Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva. Boravak ove dece  i njihovih nastavnika je protekao bez problema.  Družili su se, učili i boravili na čistom divčibarskom vazduhu. Medicinski nadzor i brigu o deci su vodile lekarka Dr Jelena Zajc i medicinska tehničarka Ljiljana Stanisavljević.

Poslednju smenu, odnosno termin od 22. do 29. novembra 2019. godine podelile su dve škole: Osnovna škola „Dositej Obradović“ iz Omoljice i Osnovna škola „4.oktobar“ iz Glogonja. Organizacija i boravak dece su uspešno završene, a to se odnosi i na deo u vezi sa zdravstvenom zaštitom, koji su obavile lekarka dr Gordana Rogović i medicinska tehničarka Ljiljana Lazarević.