Pančevačko dečije odmaralište na planini Maljen otpočelo novu sezonu

U četvrtak 18. oktobra 2018. godine, u dečijem odmaralištu na Divčibarama, održan je radni sastanak Aktiva direktora osnovnih škola Grada Pančeva, Predškolske ustanove  „Dečija radost“ Pančevo, kao i specijalizovanih škola – Muzičke i Baletske škola iz Pančeva,  Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ iz Pančeva. Na sastanku su bili prisutni i predstavnici gradskog veća Grada Pančeva, gradske prosvetne inpekcije kao i Doma zdravlja Pančevo.

Tema ovog redovnog sastanka, koji se održava pred oficijelni početak rada pančevačkog dečijeg odmarališta na Divčibarama, bila je dogovor oko korišćenja objekta, sa utvrđivanjem tačnog rasporeda smena za celu školsku 2018/19. godinu.

Tokom uobičajene letnjo – jesenje pauze, u trajanju od 90-tak dana, u pančevačkom dečijem odmaralištu na Divčibarama  izvođeni su radovi na tekućem i investicionom održavanju objekta. Izvšeno je uređenje unutrašnjih porostorija objekta – krečenje, delimično sređivanje parketa, sa hoblovanjem i lakiranjem, zamenjena dela nameštaja u odmaralištu – kompletna zamena dečijih drvenih dvospratnih kreveta  i dušeka u dečijim sobama, delimična popravka unutrašnje stolarije, kompletna zamena dotrajalih trpezarijskih stolova i stolica, rekonstrukcija dela kupatila i sanitarnih čvorova itd). Okončanjem ovih obimnih intervencija, objekat je u potpunosti spreman za novu sezonu  i prihvat dece, njihovih nastavnika, instruktora, trenera, vaspitača, kao i medicinskog osoblja koji borave tokom cele godine.

U prvoj smeni, u periodu od 19. do 26. oktobra 2018. godine, na planini Maljen, borave učenici trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Pančeva, koji su u pratnji nastavnika, instuktora, kao i medicinskog osoblja iz „Doma zdravlja Pančevo“.