Uživanje na planini Maljen, u snežnim uslovima, nastavlja se i tokom druge polovine januara 2019.

Uživanje na planini Maljen u snežnim uslovima nastavlja se i tokom druge polovine januara 2019. U ovom periodu, boravili su najmlađi posetioci pančevačkog dečijeg odmarališta na Divčibarama, iz Predškolske ustanove „Dečja radost“, Pančevo, a u okviru smene – zimski kamp. Preko 80 mališana, u pratnji svojih vaspitača i medicinskog osoblja – lekarkom dr Svetlanom Pakaški i medicinskom tehničarkom Violetom Jockov, završilo je svoj boravak u odmaralištu 18. januara 2019.

Od 18. do 25. januara 2019. godine na Divčibarama su se družili i skijali  učenici iz više osnovnih škola sa teritorije Grada Pančeva: „Isidora Sekulić“, Pančevo, „Žarko Zrenjanin“ Banatsko Novo Selo, „Moša Pijade“ Ivanovo i „Branko Radičević“ Pančevo. O zdravlju posetilaca su brinuli lekarka Dr Mirjana Acić i medicinska tehničarka Jasmina Popov.

Smenu od 25. januara do 1. februara 2019. na Divčibarama su popunili učenici nižih razreda. Njih 90 iz Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Starčeva, sa svojim nastavnicima i rekreatorom koji su sa njima realizovali različite „snežne“ aktivnosti. Lekarka Dr Miroslava Kozlovački Krčadinac  i medicinska tehničarka Dosta Antonijev činili su zdravstvenu ekipa koja je vodila računa o mališanima.

U petak 1. februara 2019.  na snežnu planinu Maljen, u dečije odmaralište na Divčibarama, otputovali su polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva, sa svojim mentorima. Angažovan je instruktor skijanja, koji će im vreme između rešavanja matematičkih zadataka, ispuniti satima skijanja i sankanja. Dr Andrijana Gavrilović i medicinska tehničarka Mlinar Milena, će biti zdravstvena podrška u ovoj smeni.

Javno preduzeće „Urbanizam“ Pančevo je i ove godine Programom poslovanja i finansijskim planom predvidelo sredstva za angažovanje skijaških instruktora tokom cele zimske sezone, a ne samo tokom zimskog raspusta.  Pančevačko dečije odmaralište na planini Maljen poseduje i više od 25 kompleta ispravne skijaške opreme, koju posetioci mogu besplatno koristiti tokom boravka u odmaralištu.