Zimske smene mališana na planini Maljen

Februarske smene u pančevačkom dečijem odmaralištu na planini Maljen

Nakon nekoliko sedmodnevnih smena, februarske smene su ponovo u terminima od 8 dana i od petka do petka.

Prva smenu od 3. februara  do 9. februara su delile dve osnovne škole: „Đura Jakšić“ iz Pančeva i jedna grupa učenika iz Osnovne škole „Isidora Sekulić“ iz Pančeva. Sa ovom grupom su boravile lekarka dr Tanja Šormaz i medicinska tehničarka Dušanka Ćirić

Naredni termin od 9. februara do 15. februara u celosti koristili učenici Osnovne pkole „Stevica Jovanović“ iz Pančeva. Medicinsku pratnju su činili dr Ilijana Milekić i medicinski tehničar Stanče Pavlovski

Treću smenu od 15. februara do 21. februara, su činili takođe učenici i nastavnici Osnovne škole „Stevica Jovanović“ iz Pančeva, dok učenici iz Osnovne škole „Bratstvo  i jedinstvo“ iz Pančeva odustali od boravka na planini, usled povećane opasnosti od sezonskog gripa. Učenicima koji su prospustili boravak, će tokom marta meseca, biće omogućeno da to nadoknade. Dr Miloš Nikolić i medicinski tehničar Danijela Sakić su tokom smene u odmaralištu profesionalno vodili brigu o deci.

Poslednju februarsku smene od 21. do 28. februara su u celosti popunili učenici i nastavnici iz Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Pančeva. Sa njima u odmaralištu su bili lekarka dr Mila Škurtić i medicinska tehničarka Jasmina Popov.

Javno preduzeće „Urbanizam“ Pančevo je i ove godine Programom poslovanja i finansijskim planom predvidelo sredstva za angažovanje skijaških instruktora tokom cele zimske sezone, a ne samo tokom zimskog raspusta. Pančevačko dečije odmaralište na planini Maljen poseduje i više od 25 kompleta ispravne skijaške opreme, koju posetioci mogu besplatno koristiti tokom boravka u odmaralištu.