Realizacija radova na objektu Dečijeg odmarališta na Divčibarama

Realizacija radova na predmetnom objektu sprovedena je kroz četiri ugovora:

Prvi ugovor, predstavljaju radovi koji su sprovedeni u cilju legalizacije objekta, a obuhvatili su sve radove koje je bilo neophodno sprovesti kako bi objekat bio upodobljen sa Zakonom o Planiranju i Izgradnji i kako bi bio omogućen tehnički pregled objekta i upotrebna dozvola za odmaralište.
Ovim ugovorom su bili obuhvaćeni građevinski radovi na izradi protivpožarnog zida gasne stanice, pregrađivanju unutrašnjeg prostora i ugradnja protivpožarnih vrata, izrada spuštenih plafona i izrada zidova od negorivih protivožarnih gipsanih ploča potkrovlja, izradi pristupne rampe za invalidna lica, molersko-farbarski radovi, stolarski, keramičarski radovi, radovi na vodovodnim instalacijama – hidrantskoj mreži u objektu, elektro radovi na zameni svetiljki i drugi radovi.
Drugi ugovor, prestavljaju radovi na tekućem održavanju sanitarnih čvorova u odmaralištu. Ovim ugovorom su bili obuhvaćeni radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije u sanitarnim čvorovima aneksnog dela objekta, (zameni dotrajalih instalacija), kao i prateći zidarski, keramičarski i stolarski radovi.
Termomašinski radovi:
Sprovedeni su radovi na kompletnoj zameni opreme u kotlarnici (osim kotla I gorionika) I izvršena je priprema instalacije grejanja za buduću nadgradnju kotlarnice. Ovom investicijom obuhvaćeno je I postavljanje toplotne barijere na ulaznim vratima odmarališta. Sprovedeni su radovi I u kuhinji odmarališta gde se izvršila zamena kanala I kuhinjske nape. Izvršeni su radovi na skidanju stare opreme koja nije odgovarala zahtevima profesionalne kuhinje,kako za odmašćivanje nape,tako I za čišćenje ventilacionih kanala. Skinut je I toplovodni kalorifer koji nije bio u funkciji. Za potrebe bezbednosti postavljena je instalacija za blokadu dovoda gasa u slučaju curenja. U procesu redovonog održavanja zamenjene su kritične cevne vertikale u toaletima. U gasnoj stanici izvršeno je redovno godišnje baždarenje ventila sigurnosti. Jako je važno napomenuti da sva ugradnja opreme garantuje potpunu bezbednost dece I omogućava smanjenje potrošnje energenata,a samim tim znatnu uštedu.
Mobilijar:
Završeni su radovi na zameni dve stare pečurke sa klupama za sedenje I postavljanju novih. Od mobilijara postavljena je nova ljuljaška sa penjalicom,tobogan “Tvrđava” I popularna edukativna “Kućica Znanja”. Takođe postavljena je i nova penjalica – tobogan. Važno je napomenuti da čitav mobilijar koji je namenjen za igru I edukaciju poseduje neophodni sertifikat za javna dečija igrališta.